7 september t/m 16 oktober 2016


Hij is vooral bekend van zijn tot de verbeelding sprekende taferelen van het Drentse heidelandschap met bosschages en vennetjes. Maar kleuren-houtsnede-specialist Siemen Dijkstra toont in zijn eerste grote expositie in Groningen het kale en (sub)arctische landschap vanaf de Waddeneilanden tot dicht bij de Noordpool.

In alle ruimtes zijn schetsen, voorstudies, houtsneden en tekeningen te zien uit de periode dat hij veelvuldig het kale oerlandschap van Spitsbergen en Groenland bezocht. En al dit werk vormde de basis van een bijzondere reeks van tien kleuren-houtsneden: Dreams of a Landscapist – Arctische Landschappen. Elysia Verhoeven toont op deze expositie een serie speciaal voor deze gelegenheid gemaakte keramische werken.

De expositie wordt geopend op zondag 4 september om 16.00 uur.

Siemen Dijkstra zal in samenwerking met componist van elektronische muziek Signalshaper een verrassende openingsact verzorgen.


BOEK IN DRIE EDITIES

De uitgave Arctische Landschappen verschijnt in drie verschillende edities. Naast een chique editie (met de tien originele houtsneden in een berkenhouten opbergdoos) en een luxe editie (met voor- en achter op de boekband twee ingelegde originele kleine houtsneden) verschijnt tevens een mooi uitgevoerde, gebonden standaard editie waarin alle tien de houtsneden op ware grootte zijn afgebeeld.

Alle edities zijn – mits nog voorradig – te koop bij Philip Elchers www.philipelchers.nl. De standaard editie à € 24,50 is eveneens te koop bij Pictura, Atelier Siemen Dijkstra www.ateliersiemen-elysia.nl en de betere boekhandel.

 

OOK BIJ PHILIP ELCHERS EXPOSITIE SIEMEN DIJKSTRA

In de presentatieruimte van Philip Elchers (Oude Boteringestraat 41, Groningen) is gedurende de expositieperiode (alleen za 1 okt gesloten) van di t/m za van 13.00 tot 17.00 uur beeldend werk van Siemen Dijkstra te zien en te koop.

 

RONDLEIDING EN DEMONSTRATIE

In verband met de te verwachten drukte op de opening is het goed om te weten dat Siemen Dijkstra ook op de volgende zondagen aanwezig zal zijn in Pictura. 

Zo 11 sept - Zo 18 sept - Zo 25 sept 

Zo 2 okt - Zo 9 okt - Zo 16 okt

Van 13.00 tot 17.00 uur geeft hij dan gratis rondleidingen en demonstraties houtsnede-techniek.

Ook uitgever Flip Ekkers van Philip Elchers is dan aanwezig.

_____________________________________________________________________________________


Elysia Verhoeven maakt al decennia bijzondere keramische objecten die vaag doen denken aan de Art Nouveau. Haar werk is wars van modes en hypes en heeft meestal de natuur als inspiratiebron. Haar glazuren bereidt ze uit eigen receptuur. Speciaal voor deze expositie bestudeerde Elysia de caleidoscopische wereld van sneeuwkristallen, waaruit een omvangrijke serie unica van kommen en schaaltjes ontstond. Daarnaast presenteert Elysia een serie werken waarin de overgebleven houtplaten van Siemens arctische prenten zijn verwerkt.

_____________________________________________________________________________________