Expositie Nederlandse Kring van Tekenaars & Bert Andreae

________________________________________________________________

24 oktober t/m 5 december 2010

DE NEDERLANDSE KRING VAN TEKENAARS EXPOSEERT IN GRONINGEN


De Nederlandse Kring van Tekenaars uit Amsterdam is een groep kunstenaars met een lange geschiedenis die teruggaat tot 1947. Door de oprichting van de Kring wilden de leden elkaar ondersteunen in hun sociale en maatschappelijke positie. Sindsdien is hun werk volledig met de tijd meegegaan. Geen stoffige plaatjes, maar volbloed eigentijds werk, van het meest dramatische zwart wit tot de kleurigste expressie, van fijnzinnige taferelen tot luide statements. Elk lid van de Kring, jong en oud, biedt een verrassende kijk op de grote kracht die de tekenkunst eigen is.

De deelnemers zijn: Enric Adsera Riba, Hanneke Franken, Fred Fritschy, Wilma Laarakker, Chris Nobels, Ingeborg Oderwald, Jaap Ploos van Amstel, Edith Sont, Jan van Spronsen, Francisca Tollenaar, Annemarie Veenstra, Danielle Vidal, Jan Vosman, Mia Westerhof, Wim Worm en Henk Zomer.

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 24 oktober om 16.00 uur.


Klik hier voor de uitnodiging in pdf formaat

website Nederlandse Kring van Tekenaars

________________________________________________________________

DE GETEKENDE WERELD VAN BERT ANDREAE


Bert Andreae 'Cataract' 2005
DE GETEKENDE WERELD VAN BERT ANDREAE

ĎTekenen is het reduceren van verblinding door het aanbrengen van schaduwí, zo omschrijft beeldend kunstenaar Bert Andreae (Emmen, 1952) zijn vak van tekenaar. Zijn micro- en macrowerelden tonen een grote veelzeggendheid met minimale middelen. Want: ĎTekenen is musiceren met snaren van klei en grafietí. Daarom wordt zijn expositie samen met dat van de Nederlandse Kring van Tekenaars geopend door: bassist Arnout Baard en door Henk ter Bogt, Bijzonder Hoogleraar Overheidsmanagement, tevens Drukker in de Marge.

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 24 oktober om 16.00 uur.

Als aanvulling op de tentoonstelling organiseert Bert Andreae zondag 28 november tussen 14:00 en 16:00 uur het kleinschalige project: DE WANDELENDE PRINTER. Deelnemers reproduceren in ongeveer ťťn uur een in de binnenstad van Groningen uitgezette tekening.

Wilt u meeprinten, dan moet u zich voor 23 november aangemeld hebben bij PICTURA.
Kosten: Ä5,-.


Klik hier voor de uitnodiging in pdf formaat

website Bert Andreae

Fotografie : Albert Jongs