Langs de randen van de werkelijkheid - De Quasirealisten


15 december 2013 t/m 26 januari 2014

Wouter Berns, Eric Bos, Xandra Donders, Ger Eikendal, Hans Hage, Tom S. Hageman, Liesbeth Honders, Jannes Kleiker, Klaas Koops, Mark Lisser, Jan van Loon, Gerrit Offringa, Rein Pol en Henk Vos.

De Quasirealisten is een groep van veertien beeldende kunstenaars uit het Noorden van het land. Naast schilder- en beeldhouwkunst, staat de groep ook open voor fotografie, film, dichtkunst en conceptuele kunst. Wat de leden verbindt is de persoonlijke, eigentijdse en vervreemdende draai die zij aan het realisme geven.

In het voorjaar van 2012 werd de groep gevormd, nadat de kunstenaars gezamenlijk op de tentoonstelling ‘Surrealisme en Vervreemding’ in Museum Stad Appingedam hadden geëxposeerd. In het laatste anderhalf jaar heeft de groep zich verder ontwikkeld en in Pictura tonen de kunstenaars nu hun werk.

De expositie wordt op zondag 15 december om 16.00 uur geopend door exposant, kunstrecensent en -docent Eric Bos. Beeldhouwer en muzikant Gert Sennema verzorgt tijdens de opening een optreden.

Tijdens de expositie geven de kunstenaars ook rondleidingen en wel op 20 en 27 december (Eric Bos en Liesbeth Honders), 28 december (Klaas Koops), 3 januari (Eric Bos en Liesbeth Honders), 4 januari (Rein Pol), 12 januari (Mark Lisser) en 18 januari (Wouter Berns). Alle rondleidingen starten om 14.00 uur.

___________________________________________________________________________________