6 januari t/m 17 februari 2013


 

 

Op de expositie 25 + 1 toont Uitgeverij Philip Elchers een uitsnede uit haar vijfentwintigjarig bestaan in vijfentwintig bijzondere boekuitgaven, waarbij het boek Philip Elchers 25 Jaar in vijfentwintig bijzondere boekuitgaven verschijnt.

Hans Boer brengt een representatief overzicht van zijn beeldend werk over de afgelopen tien jaar. Tijdens de opening wordt het boek Hans Boer, tien jaar beeldend werk gepresenteerd, dat bij Philip Elchers verschijnt.

Wij nodigen u van harte uit aanwezig te zijn bij de opening op zondag 6 januari 2013 om 16.00 uur. 

De tentoonstelling wordt geopend door Han Steenbruggen, directeur-conservator Museum Belvédère.


 


 

 

‘De betekenis van zijn schilderijen bestaat in het materiaal, het handschrift, de opbouw, de vorm, de kleur en de huid. De beeldende kwaliteiten bepalen de uitdrukkingskracht van het werk, zonder dat ze verwijzen naar gebeurtenissen of objecten in de zichtbare werkelijkheid. Soms herkennen we een figuur op een ondergrond of zien we landschappelijke elementen. Maar de dingen zijn geschilderde dingen die alleen in de schilderijen van Hans Boer bestaan; de landschappen zijn geschilderde landschappen, met een beeldende betekenis die het verwijzende overstijgt. Het gaat niet om wat het is, het gaat om wat het uitdrukt; niet om wat we kunnen benoemen, maar om wat we ervaren.’

fragment uit tekst van Janet Meester

 

Uitgeverij Philip Elchers heeft in de afgelopen 25 jaar van zijn bestaan een respectabele reputatie opgebouwd in kwaliteit, originaliteit en diversiteit. Bijna 300 boekuitgaven op het gebied van beeldende kunst, cultuurhistorie en literatuur bracht Philip Elchers inmiddels uit, waaraan ruim 450 verschillende kunstenaars, schrijvers/dichters en wetenschappers een bijdrage leverden. Museum Meermanno - Huis van het Boek in Den Haag conserveert het gehele fonds vanaf de eerste uitgave uit 1985 tot zo lang de uitgeverij boeken maakt.

Ter gelegenheid van deze tentoonstelling verschijnen twee boekuitgaven Philip Elchers 25 Jaar in vijfentwintig bijzondere boekuitgaven met tekstbijdragen van Sietse van der Hoek in gesprek met Flip Ekkers, Peter Breukink, Martin Tissing, Ferrie van Ramele, Han Steenbruggen en Rickey Tax (€ 15,-). Doorwrochte beelden - Hans Boer, tien jaar beeldend werk met tekstbijdragen van Han Steenbruggen, Koos van Duinen, Janet Meester en Dieuwertje Dekkers in een standaard editie (€ 25,-) en een luxe editie (€ 250,-) met een originele tekening samen opgeborgen in een berkenhouten bodem-/dekseldoos.

 

Rondleidingen met Hans Boer en Flip Ekkers

Op zondagmiddag 27 januari verzorgen Hans Boer en Flip Ekkers een speciale rondleiding door de tentoonstelling. Aanvang: 14.00 uur. Einde: 15.00 uur. Deelnamekosten € 3,50 per persoon. U kunt zich hiervoor opgeven door aanmelding op info@philipelchers.nl

www.hansboer.nl

www.philipelchers.nl

Klik hier voor de uitnodiging in pdf formaat