Aquarelstad Groningen - Landelijke en Noordelijke Aquarellisten

_____________________________________________________________________________________

30 januari t/m 13 maart 2011

Groningen is vanaf 30 januari 2011 tijdelijk Aquarelstad van Nederland. Onder het motto ĎGroningen Aquarelstadí organiseert de vereniging Noordelijke Aquarellisten in samenwerking met het Kunstlievend Genootschap Pictura een grote tentoonstelling in een groot aantal expositiegelegenheden in het centrum van de stad.

De Noordelijke Aquarellisten en aquarellisten uit Nederland en BelgiŽ exposeren in Pictura en op veel andere plaatsen in de stad Groningen. Zij presenteren een grote variŽteit in werkwijze en thematiek, van figuratief tot abstract, van klein tot groot formaat. Ook zijn er rondleidingen en workshops. Het publiek kan op deze workshops ook zelf aan het werk.

De Noordelijke Aquarellisten zijn Riny Bus, Dorry van de Winkel, Jan van Loon, Jan Velthuis en Jan van der Scheer en Johan Meeske uit Zwolle. Ook is werk te zien van overleden meester-aquarellisten als Ben van Voorn, Bert Jan Botschuyver, Gouke Notebomer, Theodoor Heijnes en Ad Kroese. Daarnaast komt een deel van de geŽxposeerde werken uit de verzameling van de Haagse verzamelaar Klomp met aquarellen van Herman Bogman, Rudolf de Bruyn Ouboter, Sierk SchrŲder en Piet van Boxel.

Naast de reeds genoemde Noordelijke Aquarellisten exposeren Jan van Spronsen, Jaap Ploos van Amstel, Tonnis de Boer, Max Kleinen, Titus Meeuws, Bart Pots, Robin dí Arcy Shillcock, Xavier Swolfs (BelgiŽ), Mark Cannoodt (BelgiŽ), Cecile Hessels, Chris Herenius, Arnold Niessen, Piet Lap, Gerrit Neven en Herman van Hoogdalem.

De opening is verricht door Harry Tupan, hoofdconservator Drents Museum in Assen op zaterdag 29 januari om 15.00 uur.

Een speciale route via kunst in etalages voert belangstellenden door een prachtig deel van de oude stad. Expositielocaties: Pictura, Kunstruimte Watervast, Galerie Doornik&Schelfhout, Kunsthandel Peter ter Braak, Kunsthandel Hofsteenge, Openbare Bibliotheek Groningen en La Place (V&D) Grote Markt.

Klik hier voor de uitnodiging in pdf formaat

www.uitgelicht.eu

www.noordelijkeaquarellisten.nl