Het doel van de stichting is het promoten van de aangesloten kunstenaars door het jaarlijks organiseren van een kunstroute langs expositieplekken en ateliers. Daarnaast organiseert de stichting voor haar leden jaarlijks een groepsexpositie aan het begin van het culturele jaar (september). De laatste thema-expositie was in september 2018 en had als titel ‘Onaf maar Volkomen’, over de schoonheid van de imperfectie, over kwetsbaarheid en vergankelijkheid in de expositieruimte van Wikje Schoon in Gasteren. Eerder exposeerden de leden met regel-maat in het gemeentehuis van Gieten en waren er enkele groepsexposities bij Galerie Musch in Anloo.De expositie wordt op zondag 9 december om 16.00 uur geopend door Co Lambert wethouder van Cultuur gemeente Aa en Hunze.

 

Deelnemende kunstenaars: Eveline Bekkering, Dinie ten Brink, Manuel Claasen, Cees Drubbel, Tedja Duyvesteijn, Wiel Franssen, Fons van Hamersveld, Geke Hoogstins, Jaap de Jonge, Nel Kamphuis, Cis Koetse, Jolein Landeweer, Charity van der Meer, Willy Peetsma, Sonja de Ridder, Kees van Rijen, Wikje Schoon, Diet Tappel, Wilma van der Vliet en Geert de Weerd.

_____________________________________________________________________________________


Beeldend kunstenaar Annemarie Timmer en dichter Martin Tervoort zijn voor deze expositie opnieuw de samenwerking aangegaan. Het resultaat is een boeiend samenspel van schilderkunst en poëzie waarin natuurbeleving een belangrijk raakvlak is. 

 

Annemarie Timmer (1950) heeft gestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva en aan de Rijksuniversiteit Groningen waar ze na haar studie kunstgeschiedenis onderzoek deed naar kunstkritiek in de verzuilde cultuur van het interbellum. Sinds 1980 is Timmer werkzaam als beeldend kunstenaar en is daarbij altijd op zoek naar grensvlakken. In het verleden die tussen vrij en toegepast werk. Nu komen In haar overwegend abstracte tekeningen en schilderijen klassieke genres voor als landschap, stilleven of portret. Zo komen we binnen in het schemerig uur van de vleermuis of zien we ijsmeren in een roze winter. Het gaat om de sfeer die ontstaat door een zoekend omgaan met materiaal en met het werkproces als geheel. 

 

Martin Tervoort (1944) heeft in zijn loopbaan voornamelijk gewerkt als psychiater, maar is tevens een veelzijdig musicus en dichter. Als saxofonist is hij niet binnen een enkel genre te plaatsen, hoewel hij een voorliefde heeft voor jazz en geïmproviseerde moderne muziek. Sinds 2005 is Tervoort ook werkzaam als dichter. Onder het pseudoniem Yde van Reide publiceerde hij ondermeer de bundels ‘Een man uitpakken’, ‘Stilte schrijven’ en ‘Gratis gras en dromen’. En nu dus de bundel ‘Voor de mist uit’, waarbij de titel slaat op de inhoud: veel natuur, sferische beelden en verhulde betekenissen.

 

laat je vallen in het diepe

word beschermd door reuzen

zweef voorbij in hun aanwezigheid

omdat ook jij van water bent.


_____________________________________________________________________________________